Groep 1/2

WELKOM OP DE PAGINA VAN GROEP 1/2 VAN JUF IVONNE EN JUF TANJA

2-kleutersAlgemene informatie van groep 1/2

Op deze pagina zullen we de nieuwtjes van onze groep trachten zoveel mogelijk met u te delen. Onder bovenstaande link staat de algemene informatie van onze groep. Leest u dit ook eens aandachtig door!

Juni 2017

Afgelopen vrijdag 16 juni zijn we met onze kinderen naar de Beemster geweest. We hebben het museum van Betje Wolff bezocht en daarna in de  tuin van Juf Ivon nog een beetje haar verjaardag gevierd. Juf Ivon woont op een boerderij en daar is van alles te beleven. De zon scheen er was limonade en taart dus het kon niet meer stuk.  

Mei 2017

                                                                   THEMA KUNST

We zijn begonnen met het thema kunst. Allerlei vormen komen aan bod. Zo hebben we de zonnebloemen van Vincent van Gogh nageschilderd.

Hebben we geverfd volgens Wassily Kandinky. (deze schilderen hangen in de gmr) We hebben kunstschrift nagemaakt zoals Bart van de Leck, zelfprotretten worden gemaakt. Zo ontzettend leuk. De kinderen zijn zeer enthousiast. Kijkt u eens goed om u heen als u uw kind brengt of haalt.

         

 

                                       

                                      LENTE IN GROEP 1/2!!!!!!!!!!

13-4-2017

Alle eieren zijn uitgekomen, wat een gezellige boel en wat ontzettend leuk. De kuikentjes hebben inmiddels ook gelukkig een ander onderkomen  gevonden. In de middag zijn we met groep 3 naar het Warder zwembad geweest om te spelen en eieren te zoeken. De foto’s staan op de fotopagina.

10-4-2017

                            

Ja hoor vandaag is het eerst kuiken geboren in de broedmachine. Er zijn hier en daar ook al scheurtjes in de andere eieren. Wanneer komt de rest??

21-3-2017                         

 

                                  I

In groep 1/2 is de Lente in de klas en zijn we met het thema “Alles groeit” bezig. We hebben bloesem staan, blauwe druifjes en bonen geplant. Ook worden er weer eieren van 3 verschillende kippen door een broedmachine uitgebroed! Hopelijk rond Pasen komen ze uit. Spannend!!! Hou het in de gaten.    

                                            .                       

Vandaag op de dag dat de Lente is begonnen, zijn we naar de lammetjes geweest op  de boerderij van de Fam. Bouwman in Warder. Inmiddels een traditie geworden. Wat zijn ze toch lief. Natuurlijk waren er ook andere dieren. U kunt dat op de fotopagina bekijken.

Meer foto’s van ons en de andere groepen kunt u ook op de fotopagina bekijken!